World Class Greece Competition 2021: Οι 12 bartenders που ξεχώρισαν


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ημιτελικοί του World Class 2021, σε virtual περιβάλλον, αναδεικνύοντας την τελική δωδεκάδα του ελληνικού τελικού!


Οι δώδεκα bartenders που ξεχώρισαν και πρόκειται να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του ‘Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021 είναι οι ακόλουθοι, με αλφαβητική σειρά, ενώ ακολουθούν και οι δύο

runner up:


Βαβαδάκης Γιάννης (Ηράκλειο, Κρήτη)

Γερασίματος Χριστόφορος (Κεφαλλονιά)

Γινάργυρος Νίκος (Παξοί)

Θεοδοσόπουλος Γιάννης (Τρίπολη)

Καραφουλίδης Αναστάσης (Αθήνα-Μύκονος)

Ματιάτος Κωνσταντίνος (Αθήνα)

Μιγκλής Παναγιώτης (Αθήνα)

Πενίκης Βαγγέλης (Θεσσαλονίκη)

Σιδέρης Αθανάσιος (Λάρισα)

Ταράσης Χρήστος (Κέρκυρα)

Φιλίππου Δημήτρης (Ηράκλειο, Κρήτη)

Χόνδρος Παύλος (Θεσσαλονίκη)

Φλώρος Γιώργος (Θεσσαλονίκη, πρώτος runner up)

Νταμπούδης Νίκος (Μύκονος, δεύτερος runner up)


Οι ημιτελικοί του World Class Annual Competition πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Μαρτίου, για πρώτη φορά σε virtual περιβάλλον, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας και αναμεταδόθηκαν μέσω livestreaming. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να στείλουν τα προς αξιολόγηση ποτά τους, κατάλληλα συσκευασμένα, σε κενό αέρος και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την έμπνευσή τους από τον φυσικό τους χώρο, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης. Για το 2021, το World Class Greece σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών καθώς 130 bar-tenders από 32 πόλεις της Ελλάδας, έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού υποβάλλοντας την πρωτότυπη συνταγή τους.

Από τις έξι διαγωνιστικές θεματικές ενότητες, Ketel One Vodka Sweet Spot, Tanquer-ay No. TEN Heart of Gold, Don Julio Blanco Tequila Underground Agriculture, Roe & Co Irish Whiskey Batched & Ready to Go, Cardhu 12 yrs Single Malt Scotch Whisky The Rule of Three και Zacapa Solera 23 Rum from Cask to Cocktail, κυριάρχησαν τεχνικές όπως η ανθράκωση, η φυσική ζύμωση, η επανάχρηση συστατικών και η αξιοποίηση της εντοπιότητας, με κάθε διαγωνιζόμενο να έχει στην διάθεσή του μόλις 10’ για να παρουσιάσει μέσω live zoom την συνταγή του, διεκδικώντας μια θέση στην τελική δωδεκάδα.


Οι κριτές της διαδικασίας Σπύρος Πατσιαλός, Spirits Editor & Instructor, και ο Φώτης Βαλλάτος, Travel, Food & Bars Editor και αξιολογητής των World’s 50 Best Bars & Restaurants, αξιολόγησαν με μεγάλη προσοχή τις συνταγές των διαγωνιζόμενων, ενώ μοιράστηκαν πολύτιμα σχόλια με τους συμμετέχοντες.


«Είναι εντυπωσιακό που o διαγωνισμός συγκέντρωσε 130 συμμετοχές από 32 πε-ριοχές της χώρας! Είδαμε ωραίες ιδέες, προτάσεις σερβιρισμάτων και παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες, που παρά του ότι έγιναν μέσω μιας οθόνης, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το αν γίνονταν live, με φυσική παρουσία σε ένα bar» επισήμανε ο κος. Φώτης Βαλλάτος. Διεξοδική προετοιμασία από την πλευρά των συμμετεχόντων, αυθεντικές δημιουργίες και εξαιρετικές παρουσιάσεις ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα που εντυπωσίασαν και τον κ. Σπύρο Πατσιαλό, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε «Στο φετινό World Class, είδαμε τους συμμετέχοντες να μας παρουσιάζουν τις ευφάνταστες ιδέες τους και τα σερβιρίσματά τους, από την άνεση των δικών τους χώρων. Επιπλέον, παρά του ότι μας χωρίζουν αποστάσεις και οθόνες, η οργάνωση και διεξαγωγή του θεσμού ήταν εξαιρετική».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, παρόντες ήταν και ο Diageo Reserve Brand Ambassador Γιώτης Αγγελίδης μαζί με την Diageo Bar Institute Trainer Χρυσάνθη Μπίζιου, σε ρόλο Avatar bartenders που επιμελήθηκαν το σερβίρισμα τις δημιουργιών των διαγωνιζομένων καθώς και η επικεφαλής του World Class Greece, Άντζελα Μαριδάκη με την Diageo activator Νέλλη Μπούρσαλη που συντόνισαν τη συνολική διοργάνωση.

Το World Class Greece 2021, ανανεώνει το ραντεβού του για τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου και θα αναδείξει τον επόμενο Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021!


Σχετικά με το World Class

To World Class, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός θεσμός της παγκόσμιας bartending σκηνής, έχει ως στόχο να προάγει και να μυήσει το κοινό στην κουλτούρα του fine drinking. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το World Class προτρέπει το κοινό να σκέφτεται και να νοιάζεται για το fine drinking, με τρόπο αντίστοιχο που αντιμετωπίζει το fine dining.

To World Class, για περισσότερα από 11 χρόνια έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 350.000 bartenders σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν με κορυφαία παγκοσμίως αποστάγματα -τη συλλογή εκλεκτών αποσταγμάτων του Reserve χαρτοφυλακίου της Diageo. Παράλληλα, το World Class είναι ο θεσμός-αυθεντία, που καθορίζει τις παγκόσμιες τάσεις στον χώρο του ποτού και το κοινό ακολουθεί πιστά τη μακρόχρονη δράση του.

Σχετικά με το Diageo Reserve Portfolio

Tο Reserve χαρτοφυλάκιο της Diageo δημιουργήθηκε το 2004 και στο επίκεντρό του βρίσκονται απο-στάγματα με μακρόχρονη ιστορία, κληρονομιά και craftmanship. Περιλαμβάνει brands όπως τα John-nie Walker Black Label Scotch Whisky, Tanqueray No. TEN Gin, Ketel One Vodka, Zacapa Rum, Talisker Single Malt Scotch Whisky, The Singleton Single Malt Scotch Whisky, Bulleit Bourbon, Cîroc Vodka και Don Julio Tequila.


Σχετικά με τη Diageo Hellas

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική λέξη γαία. Το όνομά μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin και το Baileys Creamy liqueur, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».