Sébastien Ripari: L’ami des chefs



Ο άνθρωπος που έχει βρεθεί στις κουζίνες κορυφαίων επαγγελματιών σε ρόλο συνεργάτη που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, δημιούργησε ένα εμπειρικό απόφθεγμα που συγκεντρώνει την 25ετή του πορεία στο χώρο.


Ο Ripari ως ιδρυτής του Bureau d'Étude Gastronomique, σύμβουλος, δημοσιογράφος, ομιλητής και διοργανωτής εκδηλώσεων, διαθέτει εμπεριστατωμένη γνώση του κόσμου της γαστρονομίας. Στις σχεδόν 3 δεκαετίες της πορείας του, έχει διανθίσει την ατζέντα του με συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα με ηχηρά ονόματα του διεθνούς μαγειρικού τερέν. Ως ιδρυτής του «Bureau d'Étude Gastronomique», σύμβουλος, δημοσιογράφος, ομιλητής και διοργανωτής εκδηλώσεων, διαθέτει εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου και στο βιβλίο του εντρυφεί σε παρασκηνιακές εικόνες του χώρου: μιλά για την πίεση στις κουζίνες, τους γαστρονομικούς οδηγούς, τα μέσα ενημέρωσης, την υψηλή αξία της ποιότητας και της εποχικότητας και την ανάγκη ανάπτυξης μιας «υπεύθυνης γαστρονομίας». Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στη γαστρονομία με λεπτομερείς αναλύσεις για το τι συμβαίνει μέσα και έξω από τις κουζίνες. Από τις εκδόσεις Harper Collins.