Βρώσιμη Ποίηση


Fish n Chips με λιθρίνι στην κορυφή, σος ταρτάρ και puffed πατάτα Yukon στη βάση

Η προσέγγιση της γαστρονομίας υπό το πρίσμα της ποίησης και η καλλιτεχνική εσάνς είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία της κουζίνας της Dominique Crenn, που είναι η πρώτη γυναίκα με τρία αστέρια Michelin στις ΗΠΑ με το «Atelier Crenn» στο Σαν Φρανσίσκο. Η Γαλλίδα σεφ, σκιαγραφώντας το προφίλ της κουζίνας της, τη χαρακτηρίζει «culinaria poetica» (ποιητική κουζίνα). Κάθε πιάτο της είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα ποίημα, καθώς μερικοί στίχοι είναι το προοίμιο κάθε μενού.