«Bootshaus», Αυστρία: Κρησφύγετο γεύσεων


Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Seehotel «Das Traunsee» βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία, ακριβώς πάνω από ένα υπόστεγο φύλαξης σκαφών στη χερσόνησο Traunkirchen, με την απρόσκοπτη θέα της Traunsee, της βαθύτερης αυστριακής λίμνης και των γύρω βουνών, να συμπληρώνουν ένα δείπνο αξιώσεων. Ο executive chef Lukas Nagl βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας για 9 χρόνια καθιστώντας τον χώρο έναν από τους κορυφαίους προορισμούς προσεγμένης κουζίνας στην Αυστρία. Ο εσωτερικός χώρος, με κυρίαρχα διακοσμητικά στοιχεία το ξύλο και τους πίνακες μοντέρνας τέχνης, εναρμονίζεται με τη γαστρονομική περιήγηση που οδηγεί τον επισκέπτη σε «Μια αλλαγή σε αξίες» (A change in Values), που είναι και το κεντρικό motto του εστιατορίου σε συνδυασμό με μια παρότρυνση να αφεθεί ελεύθερος (Loslassen) για να απολαύσει την εμπειρία.


Το σκεπτικό του σεφ, που βραβεύτηκε με 3 Σκούφους από τον έγκριτο γαστρονομικό Οδηγό Gault & Millau, είναι η ισοδύναμη αντιμετώπιση των πρώτων υλών – είτε πρόκειται για κρέας είτε για ψάρι ή λαχανικά. Όπως κάθε μάγειρας που σέβεται την τέχνη του, τα επιλέγει προσεκτικά, ενώ τα περισσότερα προέρχονται από ντόπιους προμηθευτές. Δεν υπάρχει προκαθορισμένο μενού, αλλά τα πιάτα διαμορφώνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των «θησαυρών» που ανακαλύπτουν στα γύρω λιβάδια, στα βοσκοτόπια και στη λίμνη και παρουσιάζονται σε προτάσεις 4-7 σταδίων.



Φωτογραφίες: Ευγενική παραχώρηση του Traunseehotels.at