3o Local Gourmet Festival, Ρόδος


Στιγμιότυπα από το 3ο Local Gourmet Festival που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο 27-30/7 με προσκεκλημένους σεφ τους: Γκίκα Ξενάκη (Aleria), Μιχάλη Νουρνόγλου, Μανώλη Παπουτσάκη και Παύλο Κυριάκη.


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ η μπριγάδα του Noble Gourmet Restaurant με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και τον Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble), δημιούργησε σε συνεργασία με τους προσκεκλημένους σεφ μενού γευσιγνωσίας, ενδεικτικά της υψηλού επιπέδου γαστρονομικής γραφής αμφότερων, σε ένα γευστικό διάλογο της τοπικής κουζίνας του Νησιού των Ιπποτών και της ελληνικής κουζίνας. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Noble Gourmet Restaurant, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa και τα μενού 6 πιάτων που παρουσίασαν έκαστος των προσκεκλημένων σεφ με την ομάδα του εστιατορίου περιλάμβαναν τρία πιάτα με ελληνικές επιρροές και τρία πιάτα εμπνευσμένα από τη Ρόδο. Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε την Τρίτη 27 Ιουλίου ο Μιχάλης Νουρλόγλου από το Première του ξενοδοχείου Intercontinental της Αθήνας με highlight της πρότασης του το μπαρμπούνι με πουρέ ρεβίθι - ροδάκινο, παστουρμά και σάλτσα gastrique με πιπερόριζα. Την Τετάρτη 28 Ιουλίου η σκυτάλη παραδόθηκε στον Γκίκα Ξενάκη από το επίσης αθηναϊκό Aleria, που, μεταξύ άλλων, παρουσίασε πιάτα όπως η αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα με κρέμα κολοκυθιού, αχνιστά όστρακα, βλίτα και σάλτσα κακαβιάς. Την Πέμπτη 29 Ιουλίου προσκεκλημένος ήταν ο Μανώλης Παπουτσάκης από το Χαρούπι της Θεσσαλονίκης, που ξεχώρισε με το πιλάφι του κρητικού γάμου με κατσικάκι τσιγαριαστό και χαβιάρι. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Ιουλίου με τον Παύλο Κυριάκη από το The Zillers του ομώνυμου ξενοδοχείου της Αθήνας, που απέδωσε επίσης με σύγχρονη μαγειρική ματιά την προσωπική του οπτική της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα αποτυπωμένα με τον φακό του φωτογράφου Χάρη Ζαμπετούλα. (Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να δείτε ολόκληρο το μενού του κάθε σεφ).


Artwork: Βαγγέλης Πηδιάκης