«Φρούτα-Η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική»

Το best seller του κορυφαίου Γάλλου ζαχαροπλάστη Cedric Grolet, ο οποίος στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου (World’s 50 Best Restaurants) ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου για φέτος (The World’s Best Pastry Chef 2018)Το βιβλίο «Fruits» του πολυβραβευμένου Γάλλου Pastry Chef του εστιατορίου «Le Meurice» του διάσημου Γάλλου Chef Alain Ducasse(που βρίσκεται εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Παρίσι), δημοσιεύτηκε πέρυσι από την Ducasse Editions σημειώνοντας τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Φέτος, αρχές φθινοπώρου, κυκλοφορεί και στην ελληνική γλώσσα από την Gastronomy Essentials, σε μετάφραση και επιμέλεια του καταξιωμένου Έλληνα Pastry Chef Δημήτρη Χρονόπουλου.


Τα επιδόρπια του Grolet είναι ενδεικτικά της άρτιας τεχνικής του. 


Λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης και «υπό την εντολή» μιας άλλης εμβληματικής μορφής της γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse, o παγκοσμίου φήμης ζαχαροπλάστης παρουσιάζει ένα βιβλίο, στο οποίο αποτυπώνει με δημιουργική διάθεση την πολυετή εμπειρία του.

Το βιβλίο συγκεντρώνει 100 συνταγές ζαχαροπλαστικής (cakes, cookies, eclairs κ.ά) στις οποίες αναπαράγει άψογα 7 τύπους φρέσκων φρούτων τα οποία παρουσιάζει στο βιβλίο (ανάλογα με τον τύπο του φρούτου που πρωταγωνιστεί) σε 7 κεφάλαια: εσπεριδοειδή / πυρηνόκαρπα φρούτα / γιγαρτόκαρπα ή μηλοειδή φρούτα / εξωτικά φρούτα / κόκκινα και μαύρα μούρα / άγρια φρούτα, ξηροί καρποί και κάρυα.


Τα μιμητικά επιδόρπια, που αναπαράγουν τις πρωτότυπες και παρθένες παρουσιάσεις, στις οποίες έχει μελετηθεί κάθε λεπτομέρεια, είναι δύο από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του βιβλίου, ενώ στο γευστικό μέρος κυριαρχούν η καθαρότητα και η ένταση των γεύσεων.

Το απαραίτητο αυτό «εργαλείο» για κάθε επαγγελματία του κλάδου θα προπωλείται μέχρι 31 Αυγούστου 2018 και στο πλαίσιο της προπώλησής του θα διατίθεται με έκπτωση.


info www.Cucina.gr gastronomy_essentials@mail.com


Πρώτη δημοσίευση: Olivemagazine.gr