Κτήμα Τέχνη Οίνου: Πλατινένιο Βραβείο στα TEXSOM για το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο


Συνεχίζοντας την αξιοσημείωτη πορεία του στους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2019 βραβεύθηκε με Πλατινένιο Βραβείο στον διαγωνισμό TEXSOM International Wine Awards, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν μόλις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διάκριση που μόλις 89 κρασιά έλαβαν φέτος.


Περισσότερες από 2.300 ήταν οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό, κρασιών από όλο τον κόσμο. Ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός TEXSOM IWA αναγνωρίζεται ως ο πιο επιλεκτικός διαγωνισμός στις ΗΠΑ εξαιτίας και των κριτών με διεθνή αναγνώριση που συμμετέχουν.


Το ιδιαίτερο ύφος του Ασύρτικου της ηπειρωτικής Ελλάδας εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στο Ήδυσμα Δρυός, χαρίζοντας ένα αρωματικό χαρμάνι λευκόσαρκων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα η οξύτητα ισορροπεί με την λιπαρότητα χαρίζοντας πληρότητα και γευστική ισορροπία. Το bâtonnage κατά την ωρίμανση γεμίζει το στόμα και εμπλουτίζει την αρωματική παλέτα. Συνδυάζεται ιδανικά με οστρακοειδή, λιπαρά ψάρια και φιλέτα λευκού κρέατος και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιδέχεται παλαίωση. Το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.