Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη προσκεκλημένη στο πανεπιστήμιο HarvardΗ σεφ και συνιδιοκτήτρια του πολυβραβευμένου αθηναϊκού Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο μάθημα του πανεπιστημίου Harvard, «Η ψυχολογία της γαστρονομίας».

Eισηγητές στο μάθημα της γαστρονομικής ψυχολογίας που σχεδίασε ο ψυχαναλυτής Stelios Kiosses θα είναι οι εξής: (διατηρώ τους βρετανικούς τίτλους εκπαίδευσης χάριν ακρίβειας)

-Stelios Kiosses, MS. Psychotherapist and Lead Psychologist Edison Education and Research

Collaborator Computational Psychopathology Research Group, University of Oxford

-Elizabeth Frates, MD. Assistant Clinical Professor of Physical Medicine and Rehabilitation,

Spaulding Rehabilitation και

-Neil Rippington MΑ. Consultant and Author

Το πρωτοποριακό αυτό μάθημα εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους η τέχνη της γαστρονομίας σχετίζεται με την επιστήμη της ιατρικής και της ψυχολογίας και επικεντρώνεται στην ψυχολογία του φαγητού με παράγοντες που επηρεάζουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας με το φαγητό όπως την πολιτιστική, εξελικτική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του καθένα.

Σύμφωνα με τον κο Stelios Kiosses, με τον όρο «Ψυχολογία της Γαστρονομίας» εννοούμε μια διεπιστημονική προσέγγιση στην κατανόηση και ερμηνεία των τροφίμων μέσω πειραμάτων και αισθητηριακών αντιλήψεων».

Την Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, οι βραβευμένοι σεφ με αστέρια Michelin, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και

Andreas Antona, θα συζητήσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το πώς οι ίδιοι προσεγγίζουν τα θέματα

υγείας και διατροφής μέσω της τέχνης της γαστρονομίας. Σε μία εποχή που η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία, το πανεπιστήμιο του Harvard αναδεικνύει καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας σχετικά με την επίδραση του μυαλού στη γευστική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού. Εξετάζοντας πολιτιστικές και ιστορικές πτυχές των τροφίμων, η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα αναλύσει μέσα από τις επαγγελματικές της εμπειρίες αλλά και τα γαστρονομικά της ταξίδια τη σημασία της γεύσης, αλλά και όλων των αισθήσεων, για την αντίληψη και την απόλαυση του φαγητού.


H μαγειρική φιλοσοφία της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου συστήθηκε με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα εκλεπτυσμένο. Με καλοδουλεμένα conceptual μενού πρότειναν αντιπροσωπευτικές γεύσεις από την ελληνική γαστρονομία με μοντέρνο προφίλ, το 2012 βραβεύτηκαν με το πρώτο τους αστέρι και το 2014 απέσπασαν δεύτερο αστέρι από τον Michelin το οποίο διατήρησαν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019. Με την ολοκλήρωση των 10 ετών λειτουργίας του εστιατορίου, η ομάδα του πολυβραβευμένου Funky Gourmet ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αλλάξει έδρα. Σε σχετική επίσημη ανακοίνωση η ομάδα του εστιατορίου επισήμανε ότι μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, φιλοξενίας εκατοντάδων καλεσμένων απ’ όλο τον κόσμο, 2 αστέρια Michelin και δύο Χρυσούς Σκούφους, θα προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας τη νέα, ανανεωμένη τους εκδοχή σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες στην καρδιά της Αθήνας, το Hilton Athens, Hotel. Τα πλάνα τους δυστυχώς λόγω πανδημίας αναβλήθηκαν ωστόσο η ομάδα δεν επαναπαύεται και ήδη βρίσκεται υπ' ατμόν ετοιμάζοντας νέο καλοκαιρινό pop up project για το οποίο θα σας πω περισσότερα σύντομα.


Φωτογραφία: Κατερίνα Αυγερινού