Εστιατόριο Mia's-Σαντορίνη: Η ελληνική κουζίνα με τη ματιά της σεφ Αυγερίας Σταπάκη


Πιάτα που εξερευνούν τις ελληνικές γεύσεις και παντρεύουν την παράδοση με το σήμερα

Υιοθετώντας τη φιλοσοφία της παραδοσιακής μαγειρικής, των τοπικών προϊόντων και των φρέσκων συστατικών, το Mia’s που μόλις ξεκίνησε την λειτουργία του στην Οία της Σαντορίνης, προσφέρει απαράμιλλη φιλοξενία και σύγχρονα πιάτα γεμάτα άρωμα και συναίσθημα.


Το μενού εξερευνά την Ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία από γεύσεις που αντικατοπτρίζουν την αφθονία των ΠΟΠ προϊόντων της χώρας, συνδυασμένα με την δημιουργικότητα και τις μαγειρικές τεχνικές της Executive Chef Αυγερίας Σταπάκη. Ένα γευστικό ταξίδι που φέρνει κοντά εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και λιγότερο γνωστά συστατικά, με τις παραδοσιακές συνταγές και την σύγχρονη γαστρονομία.

Η εντυπωσιακή θέα του εστιατορίου με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική να ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο


Η ημέρα ξεκινά από νωρίς στο Mia’s και δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα από ένα πρωινό που εμπνέεται από την Ελλάδα, ενώ κρατά μέσα του το πνεύμα του καλοκαιριού. Στο Mia’s Balcony σερβίρονται specialty coffees, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με τοματίνια ή ελληνικό γιαούρτι με χειροποίητη granola και μαρμελάδα βατόμουρο. Τα μοναδικά «Earlies» όπως το Bloody Mia συμπληρώνουν την εμπειρία του πρωινού.

Ο μουσακάς της σεφ Αυγερίας Σταπάκη είναι ένα από τα πιάτα που αποτυπώνουν τη δημιουργική ματιά της


Στο πιο διάσημο σημείο του νησιού για να απολαύσει κανείς το ξεχωριστό θέαμα της φύσης, το ηλιοβασίλεμα της Οίας και το απόλυτο αιγαιοπελαγίτικο μπλε, το Mia’s προσφέρει απρόσκοπτη θέα από τους εξωτερικούς χώρους του, το Mia’s Balcony και το Mia’s Belvedere. Με αυτή τη θέα η ώρα είναι ιδανική για ένα από τα εμπνευσμένα cocktails της λίστας: Κλασσικά ποτά μπαίνουν στα σέικερ για να αποτελέσουν την βάση για νέα, συναρπαστικά κοκτέιλ με ελληνικές πινελιές όπως μαστίχα, χαμομήλι, Κίτρο Νάξου και άλλα γνωστά και λιγότερο γνωστά οινοπνευματώδη και συστατικά από την Ελλάδα. Στη λίστα των signature ποτών θα βρείτε μεταξύ άλλων το «Mia’s Tai», ένα δυνατό, γλυκό και με αρώματα ξηρών καρπών κοκτέιλ, και το «Sanoudou» με Skinos Μαστίχα, Ελληνικό γιαούρτι και τσίπουρο O/Purist να είναι ορισμένα από τα συστατικά του.

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κλείσετε το δείπνο σας


Οι εμπνευσμένες επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια του δείπνου και περιλαμβάνουν σεβίτσε τσιπούρας με καρπούζι, τραγανό μπαρμπούνι με Κους-Κους αλλά και Σιφνέικη ρεβυθάδα με κουρκουμά, τάρτα λευκής καπνιστής μελιτζάνας και πολλά ακόμα πιάτα. Όλα έχουν εμφανή την φαντασία της σεφ σε κάθε στάδιο. Μέσα από την ανοικτή κουζίνα η σεφ Έλλη Μιτράι βγάζει τα πιάτα που παίρνουν έμπνευση από την Ελλάδα, με έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά.


Η εντυπωσιακή λίστα κρασιού στο Mia’s συμπληρώνει την συνολική εμπειρία. Με περισσότερες από 270 ετικέτες από όλο τον κόσμο και εστιάζοντας στην μοναδικότητα της Σαντορίνης με την τοπική της ποικιλία, το Ασύρτικο, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, όπως επίσης και οι προτάσεις για ιδιαίτερες φιάλες και κομψά αφρώδη ή σαμπάνιες. Την λίστα κρασιού δημιούργησε ο σύμβουλος κρασιού και sommelier Άρης Σκλαβενίτης, η οποία περιλαμβάνει και πολλές επιλογές σε ποτήρι.

Τραγανά αυγά ποσέ με μορχέλες


Μία και Μοναδική

Κάτι μοναδικό που αναφέρεται σε όλες τις αξίες που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την ιστορία του Mia’s: Μία ανάμνηση, μία ιδέα… Μία και μοναδική Σαντορίνη… Αληθινή φιλοξενία, μαγευτική θέση πάνω από την Καλντέρα, ξεχωριστά μεσογειακά προϊόντα και γεύσεις…Όλα αυτά τα στοιχεία που πλαισιώνουν την Μία και Μοναδική εμπειρία στο Mia’s.


Το εστιατόριο Mia’s παράλληλα αποτίνει και φόρο τιμής στην Μαρία, - το Μία είναι το υποκοριστικό της Μαρίας-, γιαγιάς της ιδιοκτήτριας που ήταν από την Οία. Η Μαρία Κυριακού ήταν σύζυγος και κόρη δύο μεγάλων γιατρών που έζησαν για να βοηθούν τους ανθρώπους της Οίας. Αγάπησε την Οία πολύ, έζησε και επέστρεψε στο νησί ξανά και ξανά σε όλη της τη ζωή.